Eργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο

[επικοινωνία: eametopo1985@gmail.com]

  • Κατηγορίες

  • Πρόσφατα

  • Τρέχον μήνας

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Κατάλογος

Πρωτομαγιά 2024:Όλοι στην απεργία-πορεία          

Posted by eamgr στο 30 Απριλίου, 2024

Αυτή την Πρωτομαγιά το βλέμμα και η καρδιά της παγκόσμιας εργατικής τάξης είναι στραμμένο στη πολύπαθη Παλαιστίνη.

Στέλνουν στο λαό της  Παλαιστίνης το πιο θερμό μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης για τον αντικατοχικό του αγώνα που οι δο­λοφόνοι πνίγουν στο αίμα.

Κρατάνε το χέρι των μαχητών της αντίστασης ενάντια στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και τους πολεμοκάπηλους  σε ΗΠΑ και Ε.Ε.

Η Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα μετατρέπεται σε προγεφύρωμα του Ισραήλ  και της αμερικάνικης στρατηγικής στην Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.

Στο όνομα ενός ιδιότυπου πατριωτισμού με βάσει το παλιό σύνθημα «πρώτα η Ελλάδα» όλο το πολιτικό σύστημα πλειοδοτεί με κορώνες και δηλώσεις για το ποιος είναι πιο πατριώτης!!!

Την ίδια στιγμή, το εκκρεμές του πολιτικού συστήματος  έχει στο σύνολό του μετακινηθεί προς τα δεξιά, με  την ακροδεξιά  να ενισχύεται απειλητικά εντός και εκτός της Ν.Δ., αλλά και όλες οι κυβερνητικές εναλλακτικές στο κέντρο και την αριστερά έχουν μετακινηθεί και αυτές προς τα δεξιά, στο όνομα του ρεαλισμού και του κυβερνητισμού με κάθε τρόπο.

Η ελληνική οικονομία παίρνει βαθμίδες επενδυτικές βαδίζοντας ξανά σε δρόμους φούσκας μακριά από την όποια παραγωγική της ανασυγκρότηση και την πραγματική οικονομία ενώ οι εργαζόμενοι βιώνουν ένα εργασιακό ολοκαύτωμα στις αμοιβές, στα ωράρια, στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η εκμηδένιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η μείωση της αξίας της εργασίας αποτελούν όρο ανάπτυξης του νεοφιλελευθερισμού για την εξασφάλιση της κεφαλαιοκρατικής αναπαραγωγής.

Αυτή η διαδικασία δεν είναι πρόσκαιρη.

Είναι μια αέναη διαδικασία που αναδεικνύει τον απόλυτο νόμο της επιβολής του ατομικού δικαιώματος του καπιταλιστή απέναντι στο συλλογικό δικαίωμα των εργαζομένων και της κοινωνίας. Με αυτόν τον τρόπο διαλύει την κοινωνία και την συνοχή της.

 Έτσι διαπερνά η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα σαν κόκκινη κλωστή τις ζωές μας. Έτσι απαξιώνει την ίδια την ανθρώπινη ζωή, όπως έδειξε το έγκλημα των Τεμπών και μετατρέπει την Κυβέρνηση και μέρος του πολιτικού προσωπικού του νεοφιλελευθερισμού σε συνεργούς στο δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να αλλάξει. Μόνο να ανατραπεί μπορεί.

Η ενότητα των εργαζομένων, η μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα, στις μαζικές συλλογικές οργανώσεις, η ανάπτυξη της ταξικής πάλης μπορεί να αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα που σήμερα φαντάζει ζοφερό και τροφοδοτεί σαν μοναδική αντιπολίτευση την ακροδεξιά απέναντι στο ακροκεντρώο-δεξιό μέτωπο που έχει την κυβερνητική διαχείριση.

Η ταξική πάλη έχει φέρει τις ανθρώπινες κοινωνίες εδώ που είναι σήμερα. Η ιστορία της ανθρώπινης κοινωνικής εξέλιξης είναι η ιστορία της ταξικής πάλης.

Ο κόσμος της εργασίας παρά τις απόλυτα αντίξοες συνθήκες   είναι ανάγκη να συγκροτήσει  ένα ενιαίο κοινωνικό μέτωπο αγώνων με βασικές αξίες την εργασία, την δημοκρατία, την δικαιοσύνη, την κοινωνική και διεθνιστική αλληλεγγύη, που θα αποκαλύπτει  και την ανάγκη για ριζικούς κοινωνικούς μετασχηματισμούς.

Η δημιουργία ενός συνεκτικού μαζικού μετώπου που θα απαντά στις ανάγκες των εργαζομένων και ευρύτερων λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων και θα προτείνει

-Την δημιουργία ενός εκτεταμένου κράτους πρόνοιας στην υγεία, παιδεία, πολιτισμό και αθλητισμό.

-Την άμεση και γενναία αύξηση των μισθών με παράλληλη μείωση των ωρών εργασίας.

-Την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με κατεύθυνση των πόρων της παραγωγικής διαδικασίας πρωτογενούς τομέα και μεταποίησης και την γενναία φορολογία του χρηματοπιστωτικού τομέα.

-Την μεγάλη  μεταφορά εισοδήματος από τα ολιγαρχικά και εύπορα στρώματα για την χρηματοδότηση των αναγκών της κοινωνίας.

-Την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το αμερικανονατοϊκό άρμα και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που είναι η κύρια αιτία των πολεμικών συρράξεων.

Αυτή η μίνιμουμ ρεαλιστική πρόταση μπορεί να γίνει αντικείμενο πάλης των εργαζομένων ώστε να δημιουργήσει προοδευτικές πολιτικές εξελίξεις και να φέρει τον κόσμο της εργασίας στο πολιτικό προσκήνιο.

Οι Πρωτομαγιάτικες κόκκινες σημαίες μας δείχνουν τον δρόμο.

Σοσιαλισμός και όχι βαρβαρότητα.  

Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο

Σχολιάστε