Eργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο

[επικοινωνία: eamgr@yahoo.com]

 • Κατηγορίες

 • Πρόσφατα

 • Τρέχον μήνας

  Ιουνίου 2014
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μάι.   Ιολ. »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Κατάλογος

Το τελευταίο γιουρούσι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα!

Posted by eamgr στο 4 Ιουνίου, 2014

Ο λόγος γίνεται για το fast-truck σχέδιο «εθελουσίας» εξόδου των εργαζομένων που προωθεί η σημερινή διοίκηση των ΕΑΣ(ΕΒΟ- ΠΥΡΚΑΛ) κατ’ εντολή της αναπ. υπουργού εθνικής άμυνας και της κυβέρνησης συνολικά.τελος

Στόχος να μείνουν? 500 εργαζόμενοι. Να απαξιωθούν πλήρως και να περιοριστούν δραστικά οι παραγωγικές δυνατότητες των ΕΑΣ. Για να έρθει στο τέλος του 2014 ως ώριμο φρούτο η διαλυτική παράδοση μιας παραγωγικής βιομηχανίας όπλων και πυρομαχικών στις ξένες εταιρείες και τους κρατικοδίαιτους ιδιώτες «επενδυτές».

Αυτό είναι το περίφημο σχέδιο «σωτηρίας» των ΕΑΣ που συμφώνησε με την τρόικα η συγκυβέρνηση το Δεκέμβρη του 2013 με τη διάσπαση της εταιρείας σε δύο νέες, αμυντικού και πολιτικού τομέα.

Σήμερα που ολοκληρώνεται η διάσπαση των ΕΑΣ σε δυο νέες εταιρείες ανοίγει ξανά η βεντάλια της καταστροφής. Η επανεκκίνηση του πολλά υποσχόμενου μάνατζερ Σ. Χριστογιάννη, διευθύνοντα σύμβουλου έγινε εκκαθάριση που ισοδυναμεί με οριστική διάλυση της τελευταίας αμυντικής βιομηχανίας.

Ο πολιτικός τομέας που περιλαμβάνει την Η.Μ.Κύμης και τη Μ.Β.Ηπείρου, είναι η μια εταιρεία εκ προοιμίου προγραμμένη που πηγαίνει για εκκαθάριση και κλείσιμο. Ήδη οι 55εργαζόμενοι της Κύμης συμπληρώνουν δυο χρόνια απλήρωτοι και ουσιαστικά ξεχασμένοι απολυμένοι χωρίς αποζημίωση.
Ο αμυντικός τομέας που θα αποτελούσε τη δήθεν βιομηχανία ανάπτυξης και προοπτικής, μετά τη θυσία της Ιφιγένειας του πολιτικού τομέα θυσιάζεται στη λογική της αρπαχτής των υπό συνταξιοδότηση στελεχών των ΕΑΣ.

Με το άγχος του ανασχηματισμού της κυβέρνησης (βιάζονται μη χάσουν την προστάτιδα Υπουργό) η διοίκηση Χριστογιάννη παρουσιάζει το fast-truck σχέδιο «εθελουσίας εξόδου» επιχειρώντας να υφαρπάξουν τη συναίνεση των εργαζομένων.

Χωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και το αν είναι διοικητικοί υπάλληλοι ή παραγωγικοί προσφέροντας στους διοικητικούς π.χ. με πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας πέραν της νόμιμης αποζημίωσης 21.500 επιπλέον!!! Ήτοι 15.000+21.500=36.500!!ενω για τους παραγωγικούς τεχνίτες, εργάτες σκέφτονται αν θα δοθεί το ελάχιστο των 15.000ευρώ!!
Θέλουν να φαίνεται ως σχέδιο που θα ξαλαφρώνει την εταιρεία από περισσευούμενους διοικητικούς!!! Για να μείνουν δήθεν οι παραγωγικοί εργαζόμενοι! Όμως οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι είναι το τελευταίο γιουρούσι των «ακριβών» στελεχών των ΕΑΣ λίγο πριν διαλυθεί η τελευταία παραγωγική βιομηχανία όπλων και πυρομαχικών. Τα «ακριβά» στελέχη κατά πλειοψηφία υπό συνταξιοδότηση εκπόνησαν ένα σχέδιο για να τα ξαναπάρουν όπως τα έπαιρναν τόσα χρόνια μέσα από προαγωγές, ταξίδια, μελέτες, προμήθειες.

Δημιουργούν κλίμα απόλυτου πανικού και ανασφάλειας στο σύνολο των εργαζομένων σπρώχνοντας τους εκβιαστικά προς την έξοδο.

Σε μια εποχή πλήρους ανυποληψίας της διοίκησης των ΕΑΣ για την μη έγκαιρη καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης, τα μπόνους της «εθελουσίας» είναι το τυρί που κρύβει τη φάκα! Και ο πιασμένος θα φαντάζει ευτυχισμένος!!! Κρύβουν επιμελώς ότι όποιος δεν βγαίνει αμέσως σε σύνταξη, δεν πρέπει να φύγει.

Κρύβουν ότι αντί να χρηματοδοτούν την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της εταιρείας, χρηματοδοτούν την απαξίωση και τη διάλυση της. Διαδίδουν ότι όσοι φύγουν ίσως ξανάρθουν με δελτία παροχής υπηρεσιών μέσω εργολάβων για να είναι παρασιτικά προσκολληόμενοι και διαχειρίσιμοι.

Επιχειρούν τη μετατροπή των εργαζομένων σε απασχολήσιμους ζήτουλες παραιτημένους από βασικά εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες, διαμορφώνοντας σταδιακά μια άρρωστη κοινωνική συνείδηση του «εγώ την έκανα».

Ταυτόχρονα συνειδητά αρνούνται να πληρώσουν τις νόμιμες αποζημιώσεις των εργαζομένων που έφυγαν το ’12 και το ’13. Συνεχίζουν να πληρώνουν επιλεκτικά τα «δικά» τους παιδιά σε κάθε δραστηριότητα, προμηθευτές, αποζημιώσεις, επιδόματα ευθύνης αναδρομικά ακόμη και εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, ενώ αρνούνται να εφαρμόσουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ακόμη και του Αρείου πάγου κλπ Και βέβαια άρχισαν οι προσλήψεις!! πήραν δυο υπάλληλους του πρόεδρου και διευθύνοντα σύμβουλου αντίστοιχα που ίσως να είναι συμβασιούχες η ενοικιαζόμενες όπως οι τέσσαρις που παρέμειναν μετά την απόλυση των 250συμβασιούχων το 2010!!Εδω φαίνεται καθαρά το είδος των εργασιακών σχέσεων που ετοιμάζουν για τη νέα ΕΑΣ, σύγχρονοι σκλάβοι και κομματικά επιλεγμένοι.

Τι μένει μετά το τελευταίο γιουρούσι που βαφτίστηκε σχέδιο σωτηρίας;

Κομμάτια και θρύψαλα!

Έχουν ήδη προαναγγείλει το οριστικό κλείσιμο των εργοστασίων  Μάνδρας και Ελευσίνας και μάλιστα οι παραγωγικές δυνατότητες της Μάνδρας, η τεχνογνωσία, οι συμβάσεις του εργοστασίου δεν μεταφέρονται, αλλά σταματάνε για να κλείσουν ευκολότερα όλα τα ΕΑΣ.
Οι πολυδιαφημιζόμενες συμβάσεις της εποχής των δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων με τη τρόικα μένουν στα χαρτιά γιατί ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να δουν την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη αυτής της παραγωγικής βιομηχανίας έξω από την οπτική της υποτέλειας στις ξένες εταιρείες και τα συμφέροντα αλλά και της συνδιαλλαγής πλουτισμού μιας κάστας ειδημόνων που λυμαίνονται αυτές τις εταιρείες σαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Ζητείται ελεγκτής δημόσιας διοίκησης!

Ζητείται εισαγγελέας!

Ζητείται εθνική αντιπροσωπεία!

Να παρέμβουν για να σταματήσουν το τελευταίο γιουρούσι στη δημόσια περιουσία.

Ουρανία Μπίρμπα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: