Eργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο

[επικοινωνία: eamgr@yahoo.com]

 • Κατηγορίες

 • Πρόσφατα

 • Τρέχον μήνας

  Μαρτίου 2011
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Φεβ.   Απρ. »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Κατάλογος

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ της νεολαίας ΕΑΜ

Posted by eamgr στο 26 Μαρτίου, 2011

 • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ

ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 • ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ

Η ληστρική επίθεση που δέχεται ο ελληνικός λαός, δεν σταματά στην οριζόντια μείωση μισθών, στην κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων (ανεργία πάνω από το 20%, επισφαλής και μαύρη εργασία ίση περίπου με το 40% των θέσεων εργασίας), ούτε και στην ισοπεδωτική συκοφάντηση και συντελούμενη κατάργηση του εύρους και της αξίας της κοινωνικής πρόνοιας. Δεν αναπαύεται με την απονομιμοπίηση των δημοκρατικών ελευθεριών, ούτε και με την χούντα με ψευτοκοινοβουλευτικό μανδύα.

Θα ενταθεί ακόμη περισσότερο, μέχρι την πλήρη προσαρμογή όλων των πολιτικών και κοινωνικών διαδικασιών στα μέτρα που ορίζουν οι ανάγκες τόσο της μαυραγορίτικης ντόπιας αστικής τάξης, όσο και τα πλέον επιθετικά ιμπεριαλιστικά διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα. Μέχρι τον επαναπροσδιορισμό της θέσης της χώρας στον διεθνή καταμερισμό εργασίας καθώς και της θέσης της στην Ε.Ε. (ή  έξω από αυτήν), στα επίπεδα των χωρών της ανατολικής Ευρώπης. Μέχρι το πλήρες ξεπούλημα του παραγωγικού ιστού της χώρας, μέχρι το πολιτικό- γεωστρατηγικό στρίγμωμα της (με επίδικο την ίδια την γεωπολιτική της ενότητα),στα πλαίσια των ανταγωνισμών στην ευρύτερη ζώνη της Μέσης Ανατολής  με τις εξελίξεις σε αυτήν να ορίζουν το θέμα με ακόμη πιο επείγον τρόπο!

Στα πλαίσια του μοιράσματος των ζωνών επιρροής ανάμεσα στον αμερικάνικο και τον γερμανικό ιμπεριαλισμό (μέρος του οποίου αποτελεί και η Ελλάδα) η παραχώρηση στη Γερμανία του οικονομικού ελέγχου της νότιας Ευρώπης, συνοδεύεται από την πολύπλευρη επιχείρηση των ΗΠΑ και της «συμμαχίας των προθύμων» να ελέγξουν ολόπλευρα το τόξο της Β.Αφρικής (όσο και αν αυτό δεν είναι στα χέρια τους καθώς φαίνεται). Γι’ αυτό και μια μόνο χώρα σαν τη Λιβύη αναδεικνύει τις μεγάλες ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, αλλά και τις ενδοαστικές αντιθέσεις μέσα στις ίδιες τις μητροπόλεις του ιμπεριαλισμού. Γι’ αυτό και ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος δεν είναι μια καθόλου απίθανη εξέλιξη τα επόμενα χρόνια.

Αυτό το μοίρασμα εξυπηρετεί το μνημόνιο, σε αυτές τις επιταγές υπακούει και ο διορισμένος από τις ΗΠΑ πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με την πολιτική και στρατιωτική κάλυψη που παρέχει στη νεοαποικιοκρατική-ιμπεριαλιστική επίθεση απέναντι στη Λιβύη. Ο νεοελληνικός κοινωνικός σχηματισμός καθορίζεται στα όρια της ελεγχόμενης πτώχευσης έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του γερμανικού ιμπεριαλισμού σε οικονομικό επίπεδο αφενός, και του αμερικάνικου σε πολιτικό-γεωστρατηγικό αφετέρου. Γι’ αυτό και η μνημονιακή Ελλάδα είναι η πλέον σταθερή σύμμαχος των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή. Αυτές τις συμμαχίες ο λαός μας θα κληθεί να τις πληρώσει αρκετά σύντομα.

Χαιρετίζουμε χωρίς καμία επιφύλαξη τον αγώνα της Λιβύης και του λιβυκού λαού. Η εκ μέρους της αριστεράς εξίσωση του καθεστώτος Καντάφι με τους ιμπεριαλιστές αποτελεί ένδειξη επικίνδυνης πολιτικής ανωριμότητας και άγνοιας, τη στιγμή που τα βαμπίρ του ιμπεριαλισμού μαζί με τους αυλικούς τους αμφισβητούν ευθέως το δικαίωμα της πολιτικής και οικονομικής αυτονομίας και ανεξαρτησίας σε έναν ολόκληρο λαό! Την προοπτική της προσπάθειας του λαού της δικής μας χώρας κάποτε να τα καταφέρει χωρίς «προστάτες» και εκμεταλλευτές, και την αντίδραση που θα αντιμετωπίσει σε αυτήν την πορεία, φαίνεται δεν την έχουν αναλογιστεί σε όλες τις παραμέτρους.

Όμως οι λαοί θα νικήσουν, κόντρα σε όλους τους «εκπροσώπους» και «προστάτες»!

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΛΙΤ- ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ

Η ανάγκη του λαού για μόρφωση, δεν ανταποκρίνεται στο 30% της μαθητικής διαρροής πριν από το Λύκειο. Ούτε και καλύπτεται από τις εντελώς απαξιωμένες σε λειτουργία και αξία τεχνικές σχολές της αμορφωσιάς και της επισφαλούς εργασίας.

Δεν εκπληρώνεται στα δεκάδες απαξιωμένα τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ που η «πολιτική ατζέντα» της υπουργού οδηγεί σε οριστικό κλείσιμο. Και φυσικά δεν μπορεί άλλο πια να καπελώνεται από το 5% του ποσοστού της νεολαίας που γύρω από την αναπαραγωγή του σχεδιάζεται το εκπαιδευτικό σύστημα: Μιλάμε φυσικά για τους φοιτητές των σχολών-ελίτ, των σχολών άμεσης οικονομετρικής απόδοσης αλλά και κοινωνικής συμμαχίας για το κεφάλαιο.

Οφείλουμε λοιπόν σήμερα, έξω από κάθε ιδεοληψία, έξω από κάθε μικροπολιτική- συντεχνιακή λογική συμφερόντων που όλο το προηγούμενο διάστημα στάθηκε εμπόδιο στην συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος και της μόρφωσης ως κοινωνικού αγαθού.

Αυτό το μέτωπο εκτός από την αναγκαιότητα, υπάρχουν και όλοι οι όροι να συγκροτηθεί τώρα. Μαζί με:

 • Τους μαθητές που σήμερα δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στην πλήρη απαξίωση του δημόσιου σχολείου των 30 μαθητών ανά τάξη, του σχολείου της γκετοποίησης και του άχρηστου συμπληρώματος των φροντιστηρίων. Δεκάδες σχολεία στην χώρα βρίσκονται και θα βρεθούν σε καταλήψεις. Δε μπορεί να αφήνει το φοιτητικό κίνημα ακάλυπτους όπως τον προηγούμενο Οκτώβρη αυτούς τους αγώνες, και τους μαθητές μόνους τους απέναντι στην αστυνομία και τους εισαγγελείς ξανά

 • Τους γονείς που συμπαραστέκονται στον αγώνα των παιδιών ενάντια στο μνημόνιο στην εκπαίδευση  που θα μετακυλήσει όλο το κόστος λειτουργίας των σχολείων σε αυτούς, και που θα οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδες σχολεία αρκετά σύντομα

 • Τους νέους καθηγητές των σχολείων και των σχολών που εξωθούνται μαζικά στην ανεργία και στην εκ περιτροπής, στην απλήρωτη εργασία

 • Τους καθηγητές που δεν αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως τον τελευταίο δημόσιο υπάλληλο, αλλά ως την διανόηση αυτού του τόπου που έχει χρέος  να υπερασπιστεί τις αξίες της γνώσης, της εργασίας, και της δημοκρατίας.

Πρέπει λοιπόν από σήμερα κιόλας να προχωρήσουμε σε γενικές συνελεύσεις ή επιτροπές αγώνα (αρχικά εκεί όπου οι σύλλογοι ουσιαστικά δεν υφίστανται), με άμεσο στόχο την συγκρότηση των μαζικών δημοκρατικών οργάνων των σχολών αυτών (ειδάλλως το κίνημα θα εκφυλιστεί στην καρικατούρα του ΜΑΣ) και που θα καλούν σε πενθήμερες κυλιόμενες καταλήψεις μέχρι τη νίκη.

Με ταυτόχρονο άνοιγμα του ζητήματος για άμεση αγωνιστική συνεννόηση και συγκρότηση αντίστοιχων οργάνωνκέντρων πανεκπαιδευτικού αγώνα, με τους μαθητές, τους συλλόγους γονέων, και με τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.

Χορτάσαμε πια με τους βερμπαλισμούς για τον κανιβαλισμό του μνημονίου και για την ανατροπή της χούντας. Ιδιαίτερα από αυτούς που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αναβάλλεται διαρκώς η συγκέντρωση των κοινωνικών δυνάμεων που μπορεί να βάλει φραγμούς σε καίριες πλευρές του μνημονίου. Μια από αυτές είναι και η εκπαίδευση φυσικά.

Όσοι από την αριστερά δεν αντιλαμβάνονται την άμεση αναγκαιότητα (αλλά και τους υπαρκτούς όρους γιαυτό) να αντιπαλέψουν το μνημόνιο επί του πρακτέου και στα επίδικα που θέτει στο λαό, δε θα μπορέσουν ποτέ να αποφύγουν τον χαρακτηρισμό του προδότη της νεολαίας και του λαϊκού κινήματος- με αργύρια τις ψήφους των φοιτητικών εκλογών στις οποίες δίνουν προτεραιότητα για να εξαργυρώσουν την απόγνωση, αντί να προσπαθήσουν να την ανατρέψουν με όρους μαζικού κινήματος.

Όσοι διαλέξουν τα συντεχνιακά τους συμφέροντα, που αντιστοιχούν σε αυτά μιας ελίτ που εκμεταλλεύεται τα υπόλοιπα στρώματα της νεολαίας, και που η συγκρότηση και η ύπαρξη της είναι σε απόλυτη διάσταση με την ανάγκη για μόρφωση και δικαιώματα της τεράστιας πλειοψηφίας των εργαζομένων και των παιδιών τουςκάτι που η νέα μεταρρύθμιση επικαιροποιεί και θεσμοθετεί για λογαριασμό τουςέχουν θέσει εαυτώ στην αντίπερα όχθη ολοκληρωτικά: Σε αυτήν του ταξικού εχθρού.

Από αυτήν τη σκοπιά πρέπει να ειδωθεί η ανασυγκρότηση των ΕΦΕΕΕΣΕΕ. Των τριτοβάθμιων δηλαδή οργάνων του φοιτητικού κινήματος που μπορούν να προασπίσουν και θεσμικά τον αγώνα ανασυγκρότησης και εκδημοκρατισμού των πιο μαύρων και καθυστερημένων συλλογών και να αναδείξουν την υπαρκτή αντίθεση ανάμεσα στο κομμάτι εκείνο της νεολαίας που η ιδεολογική συγκρότηση και η κοινωνική του θέση ταυτίζεται με την επιβολή επάνω στη γνώση των εκφασισμένων παραγωγικών σχέσεων του νεοφιλελευθερισμού-και στο συντριπτικό κομμάτι της νεολαίας που η μεταρρύθμιση αυτή θα σημάνει τη μετατροπή του στο παρία της ελληνικής κοινωνίας. Θα τεθεί έτσι για πρώτη φορά αντικειμενικά το ζήτημα της ηγεμονίας από τους δεύτερους. Με άλλα λόγια αυτούς που ως οι άμεσα θιγόμενοι αλλά και από την θέση τους στη αγορά της εργασίας, είναι οι μόνοι που μπορούν να οδηγήσουν αυτόν τον αγώνα ως το τέλος στη νίκη.

Έτσι, μέσα από ένα ελπιδοφόρο μέτωπο νίκης θα συγκροτηθούν οι πραγματικοί όροι στη κοινωνία για τη νέα κοινωνική συμμαχία αντίθεσης στο νεοφιλελεύθερο μαύρο κοινωνικο-πολιτικό μπλοκ, για την ιδεολογική πλατφόρμα υπέρβασης του νεοφιλελευθερισμού, για την αγωνιστική ανάταση με εξεγερσιακά χαρακτηρίστηκα του συνόλου του λαού που σήμερα επωμίζεται όλο το βάρος του χρέους των κυβερνήσεων και των κοινωνικών συμμαχιών τους της εποχής της ΟΝΕ, και θα απαιτήσει την ανατροπή της ξενόδουλης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για μία διέξοδο από τη  διαλυτική κρίση στη βάση των δικών του συμφερόντων.

 • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!

 • ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ

ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΕΑΜ νεολαία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: