Eργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο

[επικοινωνία: eamgr@yahoo.com]

 • Κατηγορίες

 • Πρόσφατα

 • Τρέχον μήνας

  Ιανουαρίου 2009
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Δεκ.   Φεβ. »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Κατάλογος

ΟΜΙΛΙΑ του ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, γραμματέα του ΕΑΜ, στην συγκέντρωση για τα 18χρονια από τη δολοφονία του ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ, που έγινε στο τόπο της θυσίας.

Posted by eamgr στο 11 Ιανουαρίου, 2009

Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΟΛΜΕ να κηρύξει αυτήν τη μέρα της αγωνιστικής μνήμης του Ν. Τεμπονέρα μέρα αγώνα για την παιδεία. Η απόφαση αυτή επισφραγίζει και τυπικά την θέση και την πολύχρονη στάση αρχών του Ε.Α.Μ ότι ο Τεμπονέρας δεν είναι αντικείμενο πολιτικής ιδιοκτησίας, αλλά παρούσα μαχόμενη αγωνιστική μνήμη του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας.

Προσκαλούμε λοιπόν την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ  την ΕΦΕΕ και την ΕΣΕΕ εξ αντικειμένου εκφραστές φύσει και θέσει του λαϊκού κινήματος στο χώρο της παιδείας να αναλάβουν από εδώ και μπρος την ευθύνη και των σημερινών εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στο Ν. Τεμπονέρα.

Το ΕΑΜ δεν προβάλει καμιά απαίτηση και καμία προϋπόθεση για αυτό. Μόνο μια υπόμνηση θέλουμε.

Ο Τεμπονέρας και η αγωνιστική του μνήμη δεν τεμαχίζεται για να εξαργυρωθεί σε κανένα εμπορευματοποιημένο πολιτικό παζάρι.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην οικογένεια του συντρόφου μας τη σύζυγο και τα παιδιά που με εξαιρετική σεμνότητα και σεβασμό μας εμπιστεύτηκαν την εκπροσώπηση των αξιών του συντρόφου και γονιού τους.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, κοινωνικό και πολιτικό παράγοντα και ιδιαίτερα σε κάθε νέο και νέα που παρά τις διαφορές μας, μας εμπιστεύτηκαν στην εκπροσώπηση και στην υπεράσπιση των δημοκρατικών και ανθρώπινων αξιών που αντιπροσωπεύει η θυσία του σ. ΝΙΚΟΥ.

Προσπαθήσαμε να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης, το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον

Αγαπητοί φίλοι, συναγωνιστές, νέοι και νέες.

Μέρες τώρα ξεδιπλώνεται μια προπαγάνδα τρόμου για τις σημερινές εκδηλώσεις. Οι πηγές της είναι πολύπλευρες και οι στοχεύσεις επίσης. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι το ιδεολογικοπολιτικό άλλοθι για την διάσπαση του λαϊκού κινήματος και στη σημερινή κινητοποίηση. Ακόμα περισσότερο δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι δημιουργούν εκ των προτέρων το ιδεολογικοπολιτικό άλλοθι για τους μηχανισμούς παραγωγής τρόμου και τρομολαγνείας με ανάλογες ενέργειες αν είναι χρήσιμες σε αυτούς τους μηχανισμούς για να χειραγωγηθεί ο λαός και η νεολαία. Σε κάθε περίπτωση στους πομπούς και στους διαχειριστές του τρόμου επιστρέφουμε τα προϊόντα τους.

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι

Στην πρώτη φάση της εξέγερσης των 15-16-17χρονων μαθητών έγινε προσπάθεια συμψηφισμού υλικών ζημιών με την ανθρώπινη ζωή. Μετά όμως την δολοφονική επίθεση στους τρεις αστυνομικούς η χυδαιότητα απλώθηκε επικίνδυνα περιέβαλε ανθρώπινες ζωές «Σας φάγαμε ένα μαθητή, μας φάγατε ένα αστυνομικό». Η αθλιότητα, η χυδαιότητα οι επικίνδυνοι ατραποί τέτοιων ιδεολογικών σολοικισμών σε όλο τους το μεγαλείο! Οφείλουμε να τους αποκρούσουμε.

Για το λαϊκό προοδευτικό δημοκρατικό κίνημα η δόλια επιβουλή της ανθρώπινης ζωής δεν επιβουλεύεται μόνο μια μορφή κοινωνίας ή τη δημοκρατία. Επιβουλεύεται κάθε κοινωνία, επιβουλεύεται την κοινωνική υπόσταση της ανθρώπινης φύσης.

Το κουμμουνιστικό, το αριστερό, το προοδευτικό λαϊκό κίνημα αγωνίζεται για την κατάργηση της θανατικής ποινής και από τις οργανωμένες κοινωνίες. Στις αξίες του δεν περιλαμβάνεται η δόλια επιβουλή στην ανθρώπινη ζωή.

Οι επίδοξοι δολοφόνοι του Ματζούνη έχουν τον ίδιο κώδικα αξιών με τους δολοφόνους του Τεμπονέρα, του Αλέξανδρου. Οι ευθύνες και για όλα τα περιστατικά  ανήκουν στην ίδια όχθη του ολοκληρωτισμού των τρομοκοινωνιών του νεοφιλελευθερισμού.

Για αυτό έχουμε δικαίωμα να τους εγκαλέσουμε και για όλα.

Σαν δημοκρατικό λαϊκό κίνημα έχουμε απαντήσει σε όλα.

Περιμένουμε τις απαντήσεις της άλλης όχθης σε αυτά που δεν έχουν δώσει απαντήσεις.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ:

Γυναίκα, εργάτρια, συνδικαλίστρια, μετανάστρια. Πλήρωσε και με τις τέσσερις ιδιότητες της την αξιοπρέπεια και την αξία που έδινε σε αυτές. Δεν έγινε 35χρονη κανενός Βαρθολομαίου κανενός Ζαχόπουλου. Δεν πούλησε τις συναδέλφισσες της σαν συνδικαλίστρια, δεν θεώρησε τον εαυτό της σκλάβα αντί για εργάτρια, δεν δείλιασε από την τρομοκρατία της πλήρους ανασφάλειας της σαν μετανάστρια. Γιατί λοιπόν το παράκεντρο κράτος των σαδιστών εργολάβων την πότισε βιτριόλι και την έκαψε με βιτριόλι. Δεν είναι πλήγμα της δημοκρατίας σας αυτό κ. Καραμανλή έστω και της Βατοπεδικής σας δημοκρατίας;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ :

Οι δολοφόνοι του δεν στόχευαν τη δημοκρατία κ. Καραμανλή και κ. καθηγητά υπουργέ κ. Παυλόπουλε; Ή μήπως οι προλετάριοι των 700ευρώ με τη δολοφονία του 15χρονου προστάτευσαν την αταξική σας δημοκρατία από τους ταξικούς κινδύνους που αντιπροσώπευε το κακομαθημένο πλουσιόπαιδο των Βορείων προαστίων;

Παρακολουθήσαμε την αποδοκιμασία γιουχάισμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου που επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον αστυνομικό Ματζίνη Διαμαντή όπως είχε καθήκον για να του ευχηθεί, από 500 περίπου αστυνομικούς!!!

Μας θύμισαν τις φάλαγγες του Φράνκο στον ισπανικό εμφύλιο του 1936 και το σύνθημα τους «VIVA LA MOYERTE» (ΖΗΤΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ) .

Διάβαζες στο βλέμμα τους το μίσος για το νεκρό ανήλικο μαθητή αλλά και να εύχονται το θάνατο του 20χρονου Διαμαντή για να τον προβάλλουν σαν σύμβολο του ολοκληρωτισμού τους.

Έχουμε δικαίωμα και μόνο από αυτό, εμείς που το σύνθημα μας είναι «ΖΗΤΩ Η ΖΩΗ» ΝΑ απευθυνθούμε σε όλους τους αστυνομικούς και το συνδικαλιστικό τους κίνημα. Διεκδικήστε μαζί με το λαό τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας, διεκδικήστε τον δημοκρατικό έλεγχο της κοινωνίας και του λαού πάνω στα στεγανά τους που συγκροτούν και προάγουν όχι μόνο συμφέροντα της οικονομικοπολιτικής διαπλοκής αλλά και συγκροτούν σκληρούς ομίλους εγκληματικών συμφερόντων πράγματα που δεν έχουν καμιά σχέση με σας και τη φιλοδοξία σας να είστε εργαζόμενοι.

Ξέρουμε είναι προσπάθεια με ανυπέρβλητα εμπόδια, όταν χώροι με λιγότερη εξάρτηση από την εξουσία δεν τα κατάφεραν. Όμως είναι ο μοναδικός δρόμος για να διεκδικήστε τη θέση του εργαζόμενου αντί του άβουλου οργάνου καταστολής της οικονομικοπολιτικής διαπλοκής και των συμφερόντων των εγκληματικών στεγανών.

Ξεκινήστε αυτή τη προσπάθεια τώρα. Θάναι η πιο μεγάλη συμπαράσταση στο βαριά τραυματισμένο συνάδελφό σας και συνάνθρωπο μας. Θα είμαστε μαζί σας σε μια τέτοια προσπάθεια. Ίσως είναι ουτοπία και αυταπάτη αυτή η σκέψη μας. Όμως όσοι είμαστε με τη ζωή και όχι με το θάνατο έχουμε δικαίωμα και σε τέτοιες αυταπάτες.

Σύντροφοι, συναγωνιστές, και φίλοι

Όλα αυτά που είπαμε πιο πάνω που περικλείνονται στο σύνθημα των φαλαγγιτών VIVA LA MOYERTE εκδηλώνονται με όρους γενοκτονίας και πλήρους εθνοκάθαρσης στη γειτονιά μας. Μια αμερικάνικη βάση, το Ισραήλ που τις έχουν δοθεί δικαιώματα κράτους , δολοφονεί μαζικά το λαό της ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ.

Η κυβέρνηση της χώρας μας κάνει δημόσιες σχέσεις πάνω στα χιλιάδες παιδικά πτώματα με τρία φορτηγά βοήθειας!!!! Που έστειλε σαν να πρόκειται για μη κυβερνητική οργάνωση. Η «ισχυρή Ευρωπαϊκή Ελλάδα» δια στόματος της υπουργού εξωτερικών χαρακτηρίζει τη μαζική δολοφονική χερσαία επίθεση στη Γάζα απλά ως αρνητική εξέλιξη!!!

Αρνητική εξέλιξη όμως είναι η πολιτική της κυβέρνησης που σταδιακά αλλά σταθερά απομονώνει το λαό και τη χώρα από κάθε στήριγμα και λαό της περιοχής πράγμα που θα πληρώσουμε σχετικά σύντομα όταν θα γίνει καθαρό πως όχι μόνο η θέση της χώρας στην Ε.Ε. θαναι απόλυτα επισφαλής, αλλά και θα αμφισβητείται σαν ενιαίος γεωπολιτικός χώρος.

Αγαπητοί συναγωνιστές,

Η ανάγκη προοδευτικής, ριζοσπαστικής, δημοκρατικής διεξόδου και όχι εναλλαγής είναι απόλυτα αναγκαία σήμερα.

Πρέπει να την εξασφαλίσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα.

Ο λαός τη διεκδικεί αγωνιστικά.

Η θυσία του ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ την επικαιροποιεί στους καθημερινούς αγώνες του λαού.

Ας μην τον διαψεύσουμε.

Για τη μορφή και το περιεχόμενο αυτής της διεξόδου το ΕΑΜ θα αναφερθεί διεξοδικά σε αποκλειστικά δική του πολιτική εκδήλωση.

Για τώρα λέμε:

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: