Eργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο

[επικοινωνία: eamgr@yahoo.com]

 • Κατηγορίες

 • Πρόσφατα

 • Τρέχον μήνας

  Μαΐου 2008
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Απρ.   Ιον. »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Κατάλογος

NA ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

Posted by eamgr στο 9 Μαΐου, 2008

NA ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

«Εφόσον είναι υποχρεωτική η στράτευση, υποχρεωτική θα πρέπει να είναι κ η ηλικία της». Δε μπορούμε να μη συνδέσουμε τα λόγια του Μεϊμαράκη με το συνολικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης που ισορροπεί στα όρια της δημοκρατίας κ’ απειλεί την κοινωνία με τους Ζαχόπουλους, τις πειθαρχικές διώξεις εισαγγελέων, με την μετατροπή της δικαιοσύνης σε ανοιχτό κατασταλτικό μηχανισμό, με τις φασιστικές διώξεις απέναντι στους απεργούς το προηγούμενο διάστημα.

Η παραπάνω απειλή, απευθύνεται σε μια νεολαία που βιώνει ήδη την απειλή της ανεργίας, της υποεκπαίδευσης, της ανασφάλιστης εργασίας, των ναρκωτικών, της κατευθυνόμενης ιδιωτικής και κρατικής παραπληροφόρησης, των προσωπικών αδιεξόδων. Πρόκειται όμως και για μια νεολαία που αγωνίζεται, ακυρώνοντας την αναθεώρηση του άρθρου 16, παγώνοντας τα σχέδια για την άμεση και καθολική ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Μία νεολαία που στήνει σωματεία σε εργασιακούς χώρους που ως τώρα θεωρούνταν άβατοι, συσσωρεύει τους όρους ανατροπής των απαξιωτικών για την εργασιακή δύναμη και αξιοπρέπεια των ανθρώπων συνθηκών της νεοφιλελεύθερης απλήρωτης ημιαπασχόλησης. Και φυσικά θα αποτρέψει τα παιδιά του λαού να πηγαίνουν από τα 18 στρατιωτάκια.

Η Ν.Δ. προφασίζεται για την ανεπάρκεια στελέχωσης μονάδων το ζήτημα της αναβολής στράτευσης λόγω σπουδών. Όμως, θα πρέπει να απολογηθεί στους λιγοστούς φαντάρους της παραμεθορίου που παίρνουν έξοδο μια φορά το μήνα εξαιτίας των συνεχών αγγαρειών – υπηρεσιών και τιμωριών. Ενώ η Ν.Δ. ευθύνεται που:

· Χιλιάδες γαλάζια και μη βύσματα υπηρετούν σε μονάδες φαντάσματα όσο αφορά το επιχειρησιακό κομμάτι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

· Στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Αεροπορία υπηρετούν 5άσιοι από αυτούς που «χρειάζονται».

· Έχει εγκαταστήσει μονάδες στην παραμεθόριο που απλά εξυπηρετούν τους τοπικούς παράγοντες και τίποτα άλλο δεν είναι παρά καταναλωτική όαση σε παρατημένες από το αστικό κράτος περιοχές.

Θα έπρεπε ακόμα η Ν.Δ να απολογηθεί στις οικογένειες δεκάδων νέων που «αυτοκτόνησαν» ή αποπειράθηκαν να «αυτοκτονήσουν» τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες ενώ υπηρετούσαν την στρατιωτική τους θητεία.

Οι αυτοκτονίες όμως συμβαίνουν γιατί:

 • Αρνείται να εκδημοκρατίσει το στρατό, να δώσει λόγο και στους στρατιώτες, ουσιαστικό συλλογικό έλεγχο στις δραστηριότητες και τους σκοπούς της καθημερινότητας στο στρατόπεδο
 • Οι συνθήκες μέσα στα στρατόπεδα – αγγαριώνες ολοένα και σκληραίνουν μειώνοντας τις απαντοχές όλων των νέων.

Η πρόφαση της υπογεννητικότητας και των σπουδών (αλήθεια οι σπουδές πια θεωρούνται μόρφωση ή αναβολή από το στρατό; Μόνο ο Παττακός θεωρούσε το στρατό την ανώτερη μόρφωση! Εμπρός Μειμαράκη στείλε το παιδί σου για μεταπτυχιακό σε στρατόπεδο στα σύνορα!) προσπαθεί να καλύψει την πραγματική επιδίωξη της Ν.Δ., η οποία συνοψίζεται στα εξής:

 • Την ιδεολογική χειραγώγηση σε μία κρίσιμη ηλικιακή καμπή, και σίγουρα προτού ο νέος έρθει σε επαφή με τον κόσμο της μόρφωσης, του αγώνα, της αμφισβήτησης. Στοχεύει επομένως σε συνδυασμό με το νέο νόμο πλαίσιο και στην πλευροκόπηση των φοιτητικών και σπουδαστικών αγώνων.
 • Την αξιακή άνοδο του στρατού στην συνείδηση της κοινωνίας. Ως προετοιμασία πια ενός νέου από το σχολείο-χρηματιστήριο να βρεθεί στην ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης και τις μεταλυκειακές σπουδές. Και σαν φυσική συνέχεια να βρεθεί στα εργασιακά Γκουαντανάμο του νεοφιλελευθερισμού.
 • Οπωσδήποτε πολλά παιδιά εργατικών οικογενειών να αυτομολήσουν στις τάξεις των ΕΠΟΠ και επομένως να δημιουργήσει καλύτερους όρους για την δημιουργία του μισθοφορικού στρατού της δορυφορικά ιμπεριαλιστικής αστικής τάξης. Και βέβαια το ΝΑΤΟ περιμένει πως και πως τους φτωχοδιάβουλους για την κρεατομηχανή των άδικων πολέμων και επεμβάσεων απέναντι στους λαούς.

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητάει τέτοιες θυσίες από το λαό. Πολύ δε όταν τις κατευθύνσεις και τους σκοπούς του Ελληνικού Στρατού τις χαράζει το ΝΑΤΟ. Πολύ δε όταν ξοδεύει τόσα χρόνια αμύθητα ποσά (και σχεδιάζει να δώσει άλλα 10 δις € ως το 2012 για ρωσικά αερομαχητικά, για να γίνει το στράτευμα από αμυντικού χαρακτήρα αποτρεπτικού) ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους στους εκάστοτε ιμπεριαλιστές πωλητές –προστάτες.

Η απάντηση από τη δημοκρατική νεολαία και από τους δημοκράτες οφείλει να είναι άμεση και αποτελεσματική:

· Οφείλει να μιλήσει άφοβα για τον κοινωνικό, δημοκρατικό, λαϊκό έλεγχο και λειτουργία που πρέπει να αποκτήσει ο στρατός.

· Οφείλει να απαιτήσει ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ που μπορεί να επιτευχθεί με την κατάργηση των ρουσφετολογικών μετατάξεων.

· Η δυνατότητα εναλλακτικής κοινωνικής υπηρεσίας για όσους δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν στον τακτικό στρατό όχι ως τιμωρία όπως είναι τώρα αλλά ως θεσμοθετημένο δικαίωμα.

Πλάι στο σύνθημα “ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18”, μπορεί να γίνουν και τα παραπάνω αφορμή για την συγκρότηση ενός διεκδικητικού αντινεοφιλελεύθερου νεολαιίστικου κινήματος που θα εδράζεται στους χώρους μόρφωσης και δουλειάς, και που θα φέρει τη νίκη αποδεικνύοντας ότι η νεολαία ξέρει να στρατεύεται και όχι να στρατικοποιείται. Να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για τη Ν.Δ., να βγει διεκδικητικά στο προσκήνιο η νέα εργατική βάρδια που βιώνει τους ταξικούς φραγμούς, τους κοινωνικούς αποκλεισμούς και τους κατασταλτικούς και ιδεολογικούς μηχανισμούς, χωρίς ανάσα και δικαιώματα! Η νέα εργατική βάρδια αποτελεί λόγω της θέσης της στην παραγωγή την ελπίδα και την πρόοδο στον τόπο!

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

· ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18

· ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

· ΚΑΝΕΝΑΣ ΈΛΛΗΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

· ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

ΕΑΜ νεολαία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: