Eργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο

[επικοινωνία: eamgr@yahoo.com]

 • Κατηγορίες

 • Πρόσφατα

 • Τρέχον μήνας

  Μαρτίου 2008
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Φεβ.   Απρ. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Κατάλογος

OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙ ΝΙΚΗ

Posted by eamgr στο 19 Μαρτίου, 2008

Εργάτες, εργάτριες, εργαζόμενοι. Νέοι και νέες

Τα στρατόπεδα – σκλαβοπάζαρα εργασίας του νεοφιλελευθερισμού δεν παράγουν μόνο ροζ dvd για να συναλλάσετε η οικονομικοπολιτική διαπλοκή και ο παρασιτισμός.

Παράγουν και σκληρούς απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Παράγουν μηχανισμούς και μέσα πολιτικού ελέγχου της εργατικής τάξης και του λαού. Παράγουν μηχανισμούς και μέσα υλικής, πνευματικής και ηθικής εξαθλίωσης της κοινωνίας, γιατί έτσι μόνο μπορούν να ελπίζουν στον έλεγχο της.

Όσο η απόρριψη του νεοφιλελευθερισμού από το λαό μεγαλώνει σε βάθος και έκταση, τόσο πιο ενστικτώδικα και επιθετικά εκδηλώνεται ο κοινωνικοπολιτικός εκφασισμός της κοινωνικής του βάσης και του παράκεντρου κράτους ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού.

Είναι όλα που βιώνουμε αυτές τις μέρες της αγωνιστικής ανάτασης του λαού για να υπερασπίσει μερικά τελευταία ψήγματα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, του κράτους πρόνοιας και του κράτους δικαίου!

Όλοι ανεξαίρετα οι αγώνες των εργαζομένων αντιμετώπισαν τα κύματα της τρομοκρατίας και του κοινωνικοπολιτικού εκφασισμού που εξέπεμπαν και εκπέμπουν οι μηχανισμοί του νεοφιλελεύθερου εξουσιαστικού συστήματος, με επικεφαλής την κυβέρνηση της απόλυτης διαφθοράς και του πολιτικού ολοκληρωτισμού.

Στο όνομα κάποιου άυλου και φανταστικού «πολίτη»που μεταλλάσσεται κατά περίσταση για τις ανάγκες της εξουσίας του κεφαλαίου, όπως και στο όνομα κάποιων άυλων κοινωνικών «αξιών» στήνονται ομοβροντίες επίθεσης για την εξολόθρευση των πραγματικών πολιτών και την εξαφάνιση των πραγματικών υλικών και πνευματικών αξιών της κοινωνίας.

Η εργασία ανακαλύπτεται σαν δικαίωμα μόνο στην ΑΠΕΡΓΙΑ, που διεκδικεί αυτό το δικαίωμα όχι για φανταστικούς και ανύπαρκτους πολίτες αλλά για πραγματικούς εργαζόμενους ανθρώπους.

Τότε λειτουργούν με αυτοματισμό τα κυβερνητικά ματ,τα αυτόφωρα του κ. Σανιδά, τα τηλεπαράθυρα της χιτλερικής έμπνευσης προπαγάνδας, οι δήμαρχοι πρωταθλητές και μη, οι χαρτογιακάδες παπαγάλοι του χρηματιστηρίου– παράσιτα των ληστρικών χρηματιστηριακών fund.

Τότε ενεργοποιείται αυτόματα το κράτος «δικαίου» και το σύστημα δικαίου του κ. Σανιδά για να καταδικάσει μέσα σε λίγες ώρες και να κηρύξει παράνομο κάθε κοινωνικό και εργατικό αγώνα, και να τον παραδώσει στα ΜΑΤ αλλά και στην ποινική και αστική καταστολή.

Όμως το σύστημα δικαίου του κ. Σανιδά χρειάζεται τουλάχιστον πέντε χρόνια και τροφοδότηση με πενήντα χιλιάδες ευρώ για να αποκαταστήσει (αν αποκαταστήσει) έναν εργαζόμενο από την δολοφονική αυθαιρεσία του διευθυντικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας!

Τότε οι dealers της εμπορευματοποιημένης νεοφιλελεύθερης ενημέρωσης ανακαλύπτουν την συμπαθητική 90χρονη γιαγιά με το χρόνιο άσθμα, να την δολοφονούν οι απεργοί της ΔΕΗ!!! Την ίδια στιγμή όμως το ΕΣΥ του Καραμανλή – Πετραλιά αναγκάζει και εκβιάζει το γιό, τον πατέρα, τον αδερφό να διαλέξει ανάμεσα στο φέρετρο και το ιδιωτικό θεραπευτήριο για μια μικροεπέμβαση είκοσι λεπτών αντί πενήντα και εκατό χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια στιγμή που το ΙΚΑ – ΕΣΥ Καραμανλή – Πετραλιά σε «ειδοποιεί» τρεις μήνες μετά το θάνατο σου για μια εξέταση αίματος! Τότε που οι πραγματικοί άνθρωποι της εργασίας διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή, ο κ. Σανιδάς εκτός από ανώτατος εισαγγελέας του νεοφιλελεύθερου κράτους,αναγορεύεται και σε πρωθυπουργό, σε νομοθέτη, σε πρόεδρο των δικαστηρίων εν συνεδριάσει, σε πρόεδρο των αναξιοπαθούντων βιομηχάνων για να αποκαταστήσει με τη σιδερένια φτέρνα της ενοποιημένης εξουσίας του συστήματος, τον ΝΟΜΟ και την ΤΑΞΗ απέναντι στους ταραξίες που έχουν το θράσος να διεκδικούν δημόσια κοινωνική ασφάλιση και μερίδιο στη ζωή με τις αξίες της εργασίας.

Η νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης Καραμανλή, δεν παλινδρομεί πια καν ανάμεσα στην αντιπροσωπευτική αστική δημοκρατία και τον ολοκληρωτισμό. Έχει περάσει σχεδόν εξ ολοκλήρου σαν διαχείριση στον αστερισμό του κοινωνικού και πολιτικού ολοκληρωτισμού.

Εργάτες. εργάτριες, εργαζόμενοι. Νέοι και νέες

Η εξαιρετική σημασία των μεγάλων απεργιακών αγώνων που εξελίχθηκαν και εξελίσσονται πέρα από την σθεναρή υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων που απειλούνται άμεσα βρίσκεται στην πολιτική δυναμική που ανέδειξαν.Ουσιαστικά έβαλαν επί τάπητος το ζήτημα πολιτικής διεξόδου και ανατροπής της κεντροδεξιάς νεοφιλελεύθερης διαχείρισης.

Απάντησαν στην πραγματικότητα που ανακαλύπτουν έντρομοι οι δημοσκόποι του συστήματος ότι δηλαδή:

α) ο δικομματισμός σαν πολιτικό σύστημα είναι πια μειοψηφικό ρεύμα όταν εγκρίνεται με θετική γνώμη σε ποσοστό λιγότερο από το 40%

β) η κυβέρνηση της ΝΔ απορρίπτεται από το 75% του λαού.

γ) η κεντροφιλελεύθερη διάδοχη λύση ΠΑΣΟΚ απορρίπτεται σε ποσοστό 80%

δ) ο συνασπισμός κεντροδεξιάς και ακροδεξιάς είναι κοινωνική και πολιτική μειοψηφία.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα είχε και έχει όλες τις δυνατότητες να αποκρούσει την επιδρομή στην δημόσια κοινωνική ασφάλιση και να αποτρέψει την ψήφιση από την Βουλή του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, να ανασχέσει συνολικότερα το νεοφιλελευθερισμό.

Όμως η εκχώρηση της πολιτικής πρωτοβουλίας από ολόκληρη τη δημοκρατική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ βάζει φρένο στο εργατικό και λαϊκό κίνημα και το

στήνει με την πλάτη στον τοίχο.

Το ΠΑΣΟΚ σταθερά προσανατολισμένο στην κεντροφιλελεύθερη ανασυγκρότηση του ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά επενδύει και ελπίζει σε μια σαρωτική και διαλυτική

ήττα του λαϊκού κινήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ για να αναπαράγει με πιο σύγχρονους όρους την διαχείριση της περιόδου 1996-2004. Ένας νέος νόμος Ρέππα τότε θα βελτιώνει επιδερμικά το νόμο Πετραλιά, αλλά θα του προσφέρει ταυτόχρονα πλήρη «δημοκρατική» νομιμοποίηση, ανοίγοντας τον δρόμο στην επόμενη επιδρομή.

Η αριστερά σκιαμαχεί με ένα φάντασμα του ΠΑΣΟΚ που δεν υπάρχει καν σήμερα, γιατί φαίνεται πως μόνο η ύπαρξη του της δίνει ρόλο και άλλοθι να κινείται με άνεση στους

δρόμους της διαμαρτυρίας και του αγνωστικισμού. Στηρίζει πολιτικά την κεντροδεξιά εξ αντικειμένου ή και συνειδητά, μέχρι να ωριμάσει ο λαός στην εξαθλίωση του νεοφιλελευθερισμού για να την καταστήσει ισότιμο τρίτο πόλο των πολιτικών διαμεσολαβήσεων στα έδρανα φυσικά της σοσιαλδημοκρατίας.

Θα αποτελεί στίγμα για ολόκληρο το κομμουνιστικό ρεύμα, η πολιτική καταγγελία των εργαζομένων της ΔΕΗ από την γραμματέα της κομμουνιστικής ορθοδοξίας. Καταγγελία που πρόσφερε απλόχερα πολιτική νομιμοποίηση στις παρεμβάσεις Σανιδά και τους απεργοσπαστικούς χειρισμούς της κυβέρνησης.

Στις ίδιες κατευθύνσεις και τα νεοαριστερά «εξωκοινοβουλευτικά» μορφώματα εξαντλήθηκαν ιδεολογικά και πολιτικά για να αδρανοποιήσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις της νεολαίας στο διάστημα των απεργιακών κινητοποιήσεων ώστε να μην μολυνθεί η επαναστατική τους ανεξαρτησία από τα ρεφορμιστικά συνδικάτα.

 

ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ & Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ

ΣΕ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

• Και όμως λύση υπάρχει: ΑΜΕΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

• ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

• Η εργατική τάξη, ο λαός δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να επενδύει σε ήττα του

• Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ !!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

19/03/08

Εργατικό
Αντιΐμπεριαλιστικό

Μέτωπο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: